Bra böcker & video

Det är möjligt att man inte vill läsa till läkare eller något annat inom vården men det kan vara så att man är nyfiken och intresserad helt enkelt. Vi tycker att det är väldigt intressant med vård- och medicinhistoria men vi är inte professionellt utbildade, vi har i stället läst oss till det vi har undrat över i böcker och på nätet. Mer om bra länkar finns under vår ”länksida” så besök den gärna för att få lite mer kunskap.

Medicin 1

Ni kommer att se många böcker som riktar sig till studenter men det passar även bra för ”vanliga” personer som vill lära sig mer. Så är det med denna bok ”Medicin 1” som är en introduktion till människokroppens uppbyggnad och vad de vanligaste sjukdomarna är. Där kan man läsa relativt utförligt hur man sätter en diagnos för en specifik sjukdom och hur den ska behandlas. Eftersom boken används som studiematerial så finns det uppgifter i slutet av sista kapitlet, känner man sig manad går det att testa sina kunskaper efter läsning. Alla som läser boken får en fri inläst utgåva som kan laddas ner hos Bokus.

Pris: 487 kr

http://www.bokus.com/bok/9789152302224/medicin-1/

Medicin 2

Här kommer fortsättningen på medicin 1 och nu kommer man att gå in mer på detaljer när man går igenom fysiologiska processer i kroppen. Här går man ända ner på cellnivå samt spenderar en tid inom farmakologi som är aktuella för alla sjukdomar man tar upp i boken. Det går inte att läsa denna bok utan att ta sig ann Medicin 1 först och för de flesta räcker den första boken, det ger svar på många frågor man undrar över.

Pris: 509 kr

http://www.bokus.com/bok/9789152325933/medicin-2/

Medicinska sjukdomar : patofysiologi, omvårdnad och behandling

En relevant bok som ger dig som läsare bra koll på hur man behandlar sjukdomar med läkemedel. I boken finns det bra illustrationer samt en webbversion dit man kan gå för att se det i ett större perspektiv. Boken är till för studenter på sjuksköterskeprogrammet men det kan även användas på högre vid utbildning.

Pris: 718 kr

http://www.bokus.com/bok/9789144070087/medicinska-sjukdomar-patofysiologi-omvardnad-och-behandling/

Youtube, en stor informationskälla

Det finns fler sätt att skaffa sig mer kunskap och det är att besöka Youtube. Man blir förvånad för det finns så mycket information att hämta där och vissa känns spontant tveksamma att titta på. Känsliga personer ska inte kika igenom medicinklippen om man inte klarar av att se lite blod och riktiga operationer. Vi ska inte länkar något specifikt klipp men är du nyfiken på en speciell sjukdom, en behandling eller en operation så kan du testa att besöka Youtube.com, skriv in det du söker i deras sökruta och sedan får du upp ett resultat.